Joutokumpu

 

IMG_9227_netti

Tampereen Finlaysonin alueella 13.10. avautuvan  maailman rakennusaineena on kertakäyttökulttuuri

Joutokumpu on yhdentoista taiteilijan luoma maailma, jossa hylätty, arvoton ja arkinen muuntuu uudeksi ja yllättäväksi. Joutokumpu on yhtä aikaa inhimillisten haaveiden ja epäonnistumisien tyyssija. Kävijä voi esimerkiksi soutaa muoviaallokossa, vaellella hylätyllä turistirannalla tai nauttia eväitä jättimäiseksi paisuneella piknik-viltillä.

Joutokummun taiteilijoita yhdistää osallisuuden tutkiminen ja synkkienkin aiheiden käsittely leikin ja empaattisen anarkian keinoin. Pääosin hukka- ja jätemateriaaleista rakennetut installaatioteokset ympäröivät kokijansa, ja kaikkeen on lupa koskea. Joutokumpuun saa tuoda omat piknik-eväät ja tilaan voi tulla viettämään aikaa yksin tai porukalla. Kävijöiltä ei peritä pääsymaksua, tilaan on esteetön pääsy ja teokset sopivat kaikenikäisille.

Joutokumpu Tampereen Finlaysonin alueella, Vooninki-salissa, Väinö Linnanaukio 13, katutaso. Avoinna: 13.10.-3.11.2018 (auki ti-su). Avajaiset 13.10. kello 18-21. Muut aukioloajat ilmoitetaan teoksen netti- ja facebook-sivuilla syyskuun aikana.

Taiteilijat: Annika Niskanen, Anastasia Artemeva, Anne Roininen, Eero Erkamo, Elina Tiainen, Johannes Rantanen, Johannes Vartola, Lauri Niskanen, Niko Tiainen, Riikka Niemistö ja Steve Maher

Tuotanto: Mysteeri Co. / Annika Niskanen, Senni Moilanen Valokuva: Sofia Pyykkö

Teosta on tukenut Taiteen edistämiskeskus ja Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK ja sen pääyhteistyökumppani on Finlaysonin alueen kiinteistöomistaja työeläkeyhtiö Varma.

 

Lisätiedot, kuvat ja haastattelupyynnöt:

Annika Niskanen, taiteilija, tuottaja

puh. 0407498434mysteeri.co@gmail.com

Advertisement